fredag den 31. august 2012

Pin less...

Som Puk har opfordret til - Pin less make more.. Så har jeg fået lavet nogle af de ting jeg har pinnet.. Det her er en kombination af to pins.
En opskrift på selvhærdende "ler"/porcelæn, sidste år til jul, var det meget oppe i blogland med at lave sit eget julepynt og lignende ud af selvhærdende ler.. Så da jeg fandt en opskrift på Pinterest, så måtte jeg bare prøve den. Opskriften er på engelsk, så den måtte jeg oversætte og finde de rette måle enheder, så opskriften blev rigtig.

Opskriften på dansk:
62,5gr Majsstivelse
125gr Natron
96gr vand

Alle delene blandes sammen i en gryde ved middel varme. Det bruser ret meget i starten. Rør godt, så det ikke sætter sig på bunden af gryden. Tag gryden af varmen, når massen minder om kartoffelmos. Lægges på en plade til afkøling med et fugtigt klæde over.

Hvis hele portionen ikke skal bruges, kan den opbevares i køleskabet i eks. en pose eller en tætlukket emballage. Hvis massen bliver klistret næste gang den bruges, så ælt lidt majsstivelse ind i massen.

Hvis du er for utålmodig og ikke vil vente 1-1½ døgn på, at den tørrer ordentligt. Så kan du bage den ved 175 grader i ca en time, dog skal de vendes når halvdelen af tiden er gået, så de ikke bukker i kanterne :D





torsdag den 30. august 2012

I got this..!!!

Jublen vil ingen ende tage.. eller... Nej, jeg må vidst hellere starte fra starten af.
Jeg var jo til jobsamtale i går. En jobsamtale som jeg følte, at jeg havde klaret godt. Fået svaret godt på spørgsmålene og fik god respons fra de fire ledere der sad med. Jeg havde fået at vide, at de ville ringe senest kl 20 og give svar. Så da kl ramte 19, så tænkte jeg.. okay, nu går der ikke længe før de ringer, hvis jeg har fået jobbet...
Klokken blev 19.20, og så kom tvivlen buldrende og jeg tænkte., Shiiiiiiit, jeg har ikke fået jobbet, /&R%&¤#&¤ og lagkage.. Hva søren gør jeg så lige - og så kommer alle efterrationaliseringerne, jeg skulle også have sagt det og det osv.. Og nå ja, nu har jeg heldigvis været til en samtale osvosv.

Kl 19.31 kom opkaldet så.. Hjertet dundrede løs, da jeg tog telefonen, og med det samme kunne høre den nærmest undskyldende tone i hendes stemme, og jeg når bare at tænke øvøvøvøvøvøvøvøv...
Det blev desværre ikke dig. Som du ved havde vi 4 udover dig inde til samtale, og valget stod mellem dig og en anden (mine tanker i det øjeblik -"what - var jeg så tæt på? Daaamn") Men vi valgte hende, fordi hun havde mere erfaring inden for området ("oh well, det havde jeg også regnet med, jeg havde nærmest ingen inden for det de lige præcis søgte")

Men vi kunne rigtig godt lide dig og dine ærlige svar, så vi vil gerne tilbyde dig en stilling i vores DUS2, det er godt nok kun en 20 timers stilling indtil jul (hvilket blev sagt i en meget undskyldende tone og efterfulgt af) og jeg vil prøve at finde flere timer efter jul, hvis det er muligt, men du ved jo, hvordan tiderne er...
Og så skal I da lige tro at jeg fik sagt ja tak i en fart, for det havde jeg seriøst slet slet ikke regnet med. Og da hun så begynder at forklare, hvad stillingen sådan reelt er, så bliver jeg bare endnu mere hooked på det. Så i morgen ved middags tid skal jeg så til møde derude igen og snakke om stillingen, indholdsbeskrivelsen og have en rundvisning..

Og fra på mandag er jeg ansat i Vejgaard Østre Skoles DUS2.. !!!!!!!!!!
(For jer, der ikke lige kender til hvad DUS er, så svarer det til SFO i andre dele af landet, det er bare her i Aalborg de er lidt specielle.. Og spørg mig ikke hvad DUS står for, for det har jeg ingen anelse om). DUS2 er så, hvad der svarer til klub. Altså skal jeg arbejde med de 10-? årige. SÅ det bliver fra skolen slutter, som nok er 14 og så til kl 17, plus nogle timer onsdag aften. Og fordelen er, at skolen ligger 8mins gang fra hvor jeg bor.. Er du da vimmer hvor glad jeg er... Så nu har jeg bare brugt dagen på at få styr på alle de ting jeg skal have afklaret i forhold til supplerende dagpenge, frigørelsesattest osv. samt fortalt nyheden til alle jeg kunne komme i tanke om :D

onsdag den 29. august 2012

Mens jeg venter...

Puha.. puha puhaaa.. Nu har jeg været til samtalen og nu går jeg bare og venter på, at de får afholdt de andre fire samtaler, og får vorteret. Jeg krydser så meget fingre for at de vælger mig, for det lyder til at være en rigtig spændene stilling med masser af udfordringer og et super godt sted at arbejde..

Men mens jeg venter på at klokken nærmer sig det tidspunkt, hvor opkaldet kan komme, så vil jeg slappe af med mit nye hækle projekt, en god bog og noget tv.. Hvis jeg da kan få lov til det af Gaia..

Skønne efterårs farver fra Søstrene Grene

Hvad mon det bliver?
En af yndlings forfatterne
Ååååh ja.. lige der!

tirsdag den 28. august 2012

Imorgen..

Puha, masser af følelser summer rundt i kroppen på mig, nervøsitet, glæde, frygt, spænding, gru og alt der imellem. Jeg skal til jobsamtale i morgen eftermiddag.Okay, den gentager vi lige igen, JEG SKAL TIL JOB SAMTALE I MORGEN!!! For s&/#&%¤#, hvor føles det bare godt at sige. Det er en første siden jeg blev ledig for 13mdr siden.. ja, hele 13mdr siden.. Og endelig, eeendelig kom det opkald jeg har håbet på, siden jeg sendte de første ansøgninger afsted.

Jeg havde dog lidt på fornemmelsen (måske mest af alt et håb) at opkaldet ville komme, da de sendte et svar på, at de havde modtaget min ansøgning, hvori der stod, at de efter fristen var udløbet, ville lade høre fra sig :D Men jeg turde ikke håbe alt for meget. Og jeg er ret sikker på, at jeg lød meget hmm.. overrasket, glad og ikke særlig sammenhængende i telefonen.

Jeg formåede da også lige at lave et badutspring, grine fuldstændig uhæmmet, for så at bryde sammen i gråd efter opkaldet. Og midt i min tudetur ringer Kæresten op over Skype (han er i USA på job). Han bliver selvfølgelig ret forskrækket, men da jeg får forklaret hvorfor, så jubler han i den grad også !
Og siden da har jeg i den grad prøvet at forberede mig. Kæresten var så sød at sende mig et par gode links til, hvad man kan gøre for at forberede sig, hvilke spørgsmål man kan forberede sig på osv. Så dem har jeg været i gang med at besvare.

Lige nu er der virkelig lang tid til jeg skal til samtale i morgen. Lige nu er jeg meget positiv, I got this!. Men jeg ved også, at når jeg går i seng i aften, så kommer tvivlen. Og jeg kommer til at second guess mig selv, gøre mig selv mindre værd end jeg er. Men det skal nok ændre sig, når jeg kommer i gang igen i morgen formiddag. For jeg VED, at jeg er en god og engageret pædagog. Det er den helt rette hylde for mig, og jeg eeeelsker jobbet! Og så er det i den målgruppe jeg allerhelst vil arbejde med. De 6-10 årige i DUS, som det hedder her oppe.

Men for at det ikke bare skal blive en lang tekst, så skal I da lige se den færdige Hyggefant, som er blevet så god, at Kæresten har bedt mig lave en til os!



torsdag den 23. august 2012

Nyt på hæklefronten

Ja, der bliver stadig hæklet i stor stil. Jeg har lige hæklet en lille elg færdig. Samme opskrift som Helga'erne, men bare i enkelt tråd og 3mm nål. SÅ han er kun 25cm lang, og derfor heldigvis ikke så stor som de andre :D Resterne fra Søstrene Grene skulle lige bruges :D Regnede jeg med. Men der er stadig lidt tilbage, men så kan de bruges til mindre projekter.  Jeg har også en del stumper i mere pigede farver, der også ligger og venter :D

Derudover har jeg gang i af slutningen af min "Hyggefant", en hæklet elefant efter opskrift fra Stof og stil. Men mere om den, når den er færdig.
Og så har jeg købt garn ind til at hækle et bølge tæppe ala Drops babytæppe. Men også mere om det, når jeg går i gang.

Men i skal da ikke snydes for billeder af Holger, som Elgen er blevet døbt. Se de andre jeg har fået hæklet under etiketten Helga :D



torsdag den 16. august 2012

Hip hip hurraaaaa



Sørme om det ikke er i dag, at bloggen har fødselsdag. Hvilket jeg selvfølgelig opdager ved et tilfælde. Jeg ville tjekke, hvor når det nu lige var jeg fik postet det første indlæg, og det gjorde jeg i dag for 1 år siden kl 19.41 :D

Siden da er der kommet 21 skønne læsere, 118 indlæg (119 med det her) og masser af kreative sysler ud af det. Jeg har delt store og små oplevelser med jer. Det har været rigtig sundt for mig, at få afløb for en masse kreativ energi, nogle af alle de tanker jeg løber rundt med og alt det andet sludder jeg får rablet af mig. Jeg håber at bloggen bliver ved med at have betydning for mig, og at der i det kommende år vil være lige så mange gode oplevelser :D

Nu er jeg seriøst nødt til at finde på en lille giveaway til jer trofaste læsere. Så jeg må vidst hellere lægge hovedet i blød..


onsdag den 15. august 2012

Livet og andre undskyldninger...

Ja, jeg er her stadig.. Sjovt som tingene nogen gange tager pusten fra en :D
Her er det bare livet og alle dens sjove krummelurer..

Jeg har her til formiddag leget søndag.. Og for mig betyder det: en god bog i sengen med minimum en af kattene hos mig i de 4 timer det tog at læse bogen.. nej, sluge den var det nok nærmere.
Bogen, hvis nogen skulle være interessere er Bed of Roses af Nora Roberts - bog 2 i Bride Quartet. Absolut min yndlings forfatter! Jeg har 45 af hendes bøger.. ja 45! Og hun har nok skrevet 200+.. Som jeg har læst de fleste af - med undtagelse af hendes serie under Pseudonymet J.D. Robb, som jeg bare venter på at komme i gang med (der er en 35 bøger i den serie)

Nå, der blev jeg afledt. Det sker indimellem, når jeg snakker om bøger - jeg har det med at fortabe mig i det/dem. Hvilket jeg altid er blevet drillet med af min søster, og Kæresten siger, at det er umuligt at komme i kontakt med mig.. Det kan jeg da ikke forstå :D Anyways, der blev jeg lige afledt igen...

Grunden til at jeg kunne lege søndag på en onsdag er jo, at jeg er en af de ret så uheldige, der står i arbejdsløsheds køen og bekymrer mig om, at den dagpenge periode lige nu virker aaalt for kort. Især når jeg allerede har brugt 1 år og snart 1 måned af min dagpenge periode.. Og stadig ikke en gang har været til en fucking eneste samtale :'(
Jeg begynder så småt at være desperat, for hvad fanden er det lige jeg gør galt.. Så dårlige er mine ansøgninger ikke. Og jeg har erfaring, jeg er faktisk dygtig - JA GU ER JEG (som i nok kan læse, så kæmper jeg for at holde fast i selvtilliden)
Jeg gjorde et kæmpe stykke arbejde i den børnehave, jeg var i aktivering i, de sidste 6mdr. Og alligevel sidder jeg her med en sur smag i munden, og fornemmelsen af, at der er noget i vejen med mig.
Frygter stadig at tjekke min mailboks hver dag - de evindelige afslag begynder seriøst at gøre ondt. I starten kunne jeg nemmere ryste følelsen af mislykket-hed af mig, men det bliver stadig svære. Ja, jeg ved godt at vi er en del ledige pædagoger i Aalborg, flere nu, hvor det nye kuld er kommet ud fra seminariet. Ja, jeg ved godt at der er et sted mellem 100-200 ansøgere per stilling, de søde afslag har været så venlige at inkludere den information. Men hvorfor er det ikke mig, der bliver valgt til en samtale? Hva dælan er det lige jeg gør forkert?

Aaargh hør mig lige, magen til selvmedlidenhed.. Pffft det er der ingen, der gider høre på. Så i stedet vil jeg sætte noget godt og aggressivt Rock på anlægget, finde hårfarven frem, så jeg kan få frisket de lyse rødder op. Så jeg kan blive en smoking hot brunette igen. Måske jeg skal spise lidt inden? Det ville nok være en god ide :D Oh jeg er tilbage på kur igen, for den dumme vægt sniger nærmer sig den grimme side af 79kg, og det går seriøst ikke! SÅ nu skal der ske noget. Især hvis jeg vil under 70, når vi skal til Las Vegas..

Har jeg ikke sagt noget om Vegas? SHAME on me :D Kæresten slyngede muligheden ud for noget tid siden - faktisk på vores ferie til Bulgarien, men mere om det senere. Min første reaktion var, det har vi da ikke råd til - da han begyndte at snakke bonus points på fly, hotel og billeje, så fik jeg julelys i øjnene. Og nu står vi med en dato i starten af november, flybilletterne er bestilt med bonuspoints - det eneste jeg har skullet give er afgifterne i lufthavnen, hvilket svarer til en togbillet til kbh på en god dag (= under en plovmand!!!!)
Så hvis jeg skal kunne sno mig ned i cocktail dresses og andre sexy sager, så hedder det salat og tun og andre slankelækkerier indtil november. Jeg skulle måske endda prøve det der motions noget.. UF! SÅ hvis der er nogen der har ideer til sådan noget motions noget, der ikke føles som motionstortur, så sig endelig noget :D

I skal da lige have et lille billede med.. Jeg glæder mig til om små 3 mdr..