fredag den 31. august 2012

Pin less...

Som Puk har opfordret til - Pin less make more.. Så har jeg fået lavet nogle af de ting jeg har pinnet.. Det her er en kombination af to pins.
En opskrift på selvhærdende "ler"/porcelæn, sidste år til jul, var det meget oppe i blogland med at lave sit eget julepynt og lignende ud af selvhærdende ler.. Så da jeg fandt en opskrift på Pinterest, så måtte jeg bare prøve den. Opskriften er på engelsk, så den måtte jeg oversætte og finde de rette måle enheder, så opskriften blev rigtig.

Opskriften på dansk:
62,5gr Majsstivelse
125gr Natron
96gr vand

Alle delene blandes sammen i en gryde ved middel varme. Det bruser ret meget i starten. Rør godt, så det ikke sætter sig på bunden af gryden. Tag gryden af varmen, når massen minder om kartoffelmos. Lægges på en plade til afkøling med et fugtigt klæde over.

Hvis hele portionen ikke skal bruges, kan den opbevares i køleskabet i eks. en pose eller en tætlukket emballage. Hvis massen bliver klistret næste gang den bruges, så ælt lidt majsstivelse ind i massen.

Hvis du er for utålmodig og ikke vil vente 1-1½ døgn på, at den tørrer ordentligt. Så kan du bage den ved 175 grader i ca en time, dog skal de vendes når halvdelen af tiden er gået, så de ikke bukker i kanterne :D

2 kommentarer:

 1. Hej :)

  Har siddet og læst lidt på din blog - navnet fængede. Har selv fire katte (og to hunde). Et totalt crazy cat lady. c",) Så jeg måtte jo ind og se vidunderne. Men så kom jeg også til at læse om dine hormonforstyrrelser. Kan ikke forestille mig, hvad du må gå igennem! Har selv hele mit liv lidt af blødningsforstyrrelser (dog primært på den måde, at de ikke kommer). Har PCOS og føler nogle gange, jeg bare ikke kan være i min krop. Hvordan må det så ikke være at skulle fungere som kemisk eksperiment med diverse medikamenter? Har selv gennem snart et år haft konstant blærebetændelse og været på penicillin - så dén skræk, som du nævner i et indlæg, forstår jeg også. Har været gennem en operation for en polyp i livmoderen og lige fået at vide, der muligvis er kommet en ny (NOOOO!).

  Tak for dine ærlige indlæg. Pludselig føler jeg mig ikke så ensom ... egentlig snarere priviligeret.

  Mange tanker og hilsner, Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til.. Tak for dine søde ord. Ja der har sq ikke altid været lige nemt, og sidste år var lidt af en rusjetur - så mange gode oplevelse og så mange ubehagelige og smertefulde oplevelser. Men gudskelov for min fantastiske kæreste, der har stået bag mig gennem det hele og har givet mig troen på at det nok skulle gå :D
   Jeg håber for dig, at den polyp holder sig væk!!!
   Og du skal være mere end velkommen til at følge med her.. Jeg har på fornemmelsen at det sidste kapittel i mit cirkus med blødningsforstyrrelserne ikke er slut endnu.. :(

   Kram Janni

   Slet