onsdag den 11. januar 2012

Arbejdsløs - aaargh!!!! (og andre strø tanker)

Det der med at være arbejdsløs er altså ikke for sarte sjæle. I starten var det da fint nok, så havde jeg tid til at nå nogle af de ting, som jeg sjældent fik nået i hverdagen med lange arbejdsdage, jeg havde mulighed for at lave en masse kreativt og få flyttet ind i den nye lejlighed. Og det var da også rart at sove længe og have tid til at nusse om kattene.

Men lige pludselig bliver det hele svært. Og de nagende følelser begynder at komme snigende. Nu sover jeg længe, fordi det er ret svært at stå tidligt op (eller op i en ordentlig tid), når der ikke er noget at stop til. Nogen dage føles lejligheden utrolig lille, ser de samme 4 vægge dag ud og dag ind - uden særlig mange andre inputs.. Jeg er krea og hækler, fordi der ikke er så meget andet at give sig til - især ikke når kæresten er på arbejde i USA.

Og min tillid til min egen faglighed begynder så småt at halte. Er det fordi jeg ikke er god nok, at jeg hele tiden får afslag? Jeg har været uddannet pædagog i 3½ år, og jeg har nu været arbejdsløs i lidt over 6mdr. Jeg har været i virksomheds praktik i 1 måned og på "jobsøgningskursus" i 1 måned. Og selv jobsøgningskurset har jeg været helt vild med - for nu havde jeg en grund til at komme ud af sengen, masser af social samvær og fik nye inputs til ansøgningerne og samtaler.
Og virksomhedspraktikken var så dejlig og lige det jeg havde brug for. Så skider jeg på, at jeg har været gratis arbejdeskraft! For det var super godt for mit mentale helbred og bekræftede mig i, at jeg har masser at tilbyde min fremtidige arbejdsplads!

I morgen skal jeg så til samtale i en børnehave - desværre ikke en decideret jobsamtale - men en samtale, der er kommet i stand via jobcentret. Jeg skal nemlig i aktivering i 6mdr (eller kortere hvis jeg får arbejde). Og jeg glæder mig - jeg glæder mig til at komme ud, få kollegaer igen(!), til at arbejde, til at være sammen med børnene, muligheden for at søge interne stillinger (som der forhåbentlig ikke er 100-200 ansøgere til !?!) og få endnu mere erfaring, der gør min jobsøgning bedre.

Men oven i det hele skal jeg også liiige passe lidt på mig selv, jeg skal jo lige hele og blive rask samtidig. Og så er der besøg i weekenden, der lige skal aftales. Min dejlige lillebror har også meldt sin ankomst til ålleren! Så det bliver bare så dejligt, glæder mig meget til at se dem igen. Og så er der mange krea projekter, et der er i fuld gang, som bliver vist snart, og flere andre på to-do listen.

Gaia elsker også bøger


1 kommentar:

  1. Spændende læsning, krydser fingre for en god aktivering, og held og lykke med jobsøgningen

    SvarSlet